Kråkene

2 - 4 år.

Behovet for utfordringer gjennom lek og samspill med andre blir større etter barna er 2 år. Barnet vil bevege seg, klatre, hoppe, løpe, krype, danse, og leke mye mer. All læring bør skje gjennom leken for denne aldersgruppen. En hel verden skal utforskes. Hvor kommer alt fra? Hvordan henger ting sammen?

Tur: Kråkene har turdag en dag i uken hvor de forlater barnehagen og utforsker skog og fjære. På vinterstid benytter vi oss mye av akebakken som blir til på jordet ved siden av barnehagen.

Faglig aktivitet: Dagene er delt inn slik at aktivitetene for dagen er knyttet opp mot fagområdene i rammeplanen. En dag i uken har Kråkene språkgruppe hvor det spesielt arbeides med språkstimulerende materiell. I tillegg har de også en dag i uken hvor de stimulere hjernens kreative side, hvor barna benytter ulikt type materiell for å stimulere skapertrang knyttet opp mot månedens tema. I tillegg til dette, jobbes det hver dag for at barna skal ha en helsefremmende hverdag. Dette betyr at vi har fokus på psykososialt miljø, sunn mat og minst 90 minutter fysisk aktivitet i løpet av dagen

Hvile: Det tilbys vognplass i garasjen for de barna som enda sover i vogn når de har begynt på Kråkeavdelingen. Ellers har barna tilbud om hvilestund inne slik at både kropp og sinn får mulighet til å hente seg inn da en barnehagehverdag kan være lang og krevende

Fjøs: Kråkene har fjøsvakt to ganger i uken. Når barna er blitt 3 år, settes de opp på fjøsgruppe og får være med å stelle for dyrene, samt gi dem mat og vann.